Praktijk Huid

Praktijk Huid is een groepspraktijk die zich focust op dermatologie en esthetische behandelingen. Het welzijn van elk patiënt staat centraal via een persoonlijke aanpak. De huid is ons grootse orgaan en daarom wordt de patiënt ook in zijn geheel benaderd. Iedereen is welkom met elk probleem, bezorgdheid of twijfel die te maken heeft met de huid.

De esthetische behandelingen gebeuren altijd op een medisch verantwoorde en niet-commerciële manier. Esthetisch advies is maatwerk en persoonlijk en kan nooit veralgemeend worden. Wij helpen u medisch-esthetisch met precisie en discretie. Esthetische consultaties en behandelingen worden door Dr. Baeyens verzorgd, met hulp van de verpleegkundige en schoonheidsspecialiste. Voor de plastisch chirurgische ingrepen kan u bij Dr Sommeling terecht.

dr. Katrien Baeyens

Visie

Praktijk Huid heeft 3 pijlers die de praktijk en zijn medewerkers dagdagelijks onderschrijven.

Deskundigheid

Dankzij een zeer degelijke opleiding tot arts en nadien tot specialiste in de dermatologie (Universiteit van Gent, ULB Brussel, CHU Lille) en jaren lange bijscholingen en ervaringen kan u bij ons op deskundigheid rekenen. We werken ook nauw samen met de dienst Dermatologie van Universteit Gent.

Innovatie & ervaring

Huid gaat prat op innovatie. We volgen alle nieuwe trends in diagnose stelling, opvolging (uiteraard ook digitaal) en behandeling. We zijn dan ook een lasercentrum met tal van behandelingsopties.

Open communicatie

Communicatie is uitermate belangrijk om tot een goed patiënt-arts relatie te komen.

Wij zullen steeds zeer open communiceren over alle mogelijkheden en ook over alle beperkingen aan bepaalde behandelingen.

Voor esthetische behandelingen wordt meestal een informed consent meegegeven waarin alles nog eens overlopen wordt.

Wij zijn ook steeds telefonisch en per mail bereikbaar.

Ons team

Dr. Katrien Baeyens startte in 2004 als dermatoloog deze praktijk in Merendree. Ze helpt patiënten met dagdagelijkse dermatologisch problemen, maar legt zich vooral toe op laserbehandelingen en esthetische niet-chirurgische dermatologie. Zij zal met empathie uw noden en zorgen aftoetsen en een realistische kijk bieden op wat mogelijk is.

Dr. Katrien Baeyens startte in 2004 als dermatoloog deze praktijk in Merendree en is nog steeds de hoofdverantwoordelijke van deze praktijk. Zij volgde haar opleiding tot arts aan de universiteit Gent en specialiseerde nadien tot dermatologe aan de CHU te Lille, ULB Brussel en Ugent. Ook volgde zij een opleiding op de afdelingen interne geneeskune en chirurgie.

Dr. Baeyens helpt patiënten met dagdagelijkse dermatologisch problemen, maar haar passie ligt ook in laserbehandelingen en esthetische dermatologie. Zij zal met empathie uw noden en zorgen aftoetsen en een realistische kijk bieden op wat mogelijk is. tijdens een  consultatie krijgt u alle aandacht en zorgen die u nodig heeft.

Betreft de esthetische geneeskunde blijft Dr Baeyens in de eerste plaats dermatologe die met respect voor u en voor uw huid alle esthetische (via laser of andere) mogelijkheden zal voorstellen, zonder hierin artificieel en commercieel te worden. Dit is en blijft uitermate belangrijk in onze praktijk.

Dr. Katrien Baeyens

Dr. Carine Cuelenaere

Dr Carine Cuelenaere heeft een jarenlange ervaring en erkenning opgebouwd in haar eigen praktijk in Heusden, Destelbergen. Recent koos ze voor een carrièreswitch en  koos Dr Cuelenaere ervoor om 3 dagen per week haar patiënten van Heusden nog verder te consulteren in Merendree. Zij bracht hiervoor haar verpleegkundige Kay Caspeele mee en ook haar eigen lasers. Dr. Cuelenaere geniet een status van gerespecteerde, door haar patiënten zeer geliefde en empathische hands-on dermatologe.

Dr Carine Cuelenaere heeft een jarenlange ervaring en erkenning opgebouwd in haar eigen praktijk in Heusden, Destelbergen. Recent koos ze voor een carrièreswitch, en omdat wij, Dr. Baeyens  en Dr. Cuelenaere, reeds jaren een wederzijds respect en vriendschap hebben, koos Dr Cuelenaere ervoor om 3 dagen per week haar patiënten van Heusden nog verder te consulteren in Merendree. Zij bracht hiervoor haar verpleegkundige Kay Caspeele mee en ook haar eigen lasers. Dr. Cuelenaere geniet een status van gerespecteerde, door haar patiënten zeer geliefde en empathische hands-on dermatologe. Wij waren dan ook heel verheugd met haar beslissing om bij ons consultaties te komen verrichten en hopen dat ze zich hier snel thuis voelt!

Dr. Sommeling is plastisch chirurg en voert voornamelijk de grotere dermatologisch-chirurgische ingrepen uit en de (kleinere) ingrepen op esthetisch opvallende plaatsen. De esthetisch-chirurgische consultaties door Dr. Sommeling gebeuren in onze praktijk maar de plastisch chirurgische ingrepen vinden in het AZ Alma in Eeklo plaats. Hij is gespecialiseerd in oogcorrecties, neuscorrecties en borstchirurgie.

Dr. Sommeling is plastisch chirurg en voert voornamelijk de grotere dermatologisch-chirurgische ingrepen uit en de (kleinere) ingrepen op esthetisch opvallende plaatsen. De esthetisch-chirurgische consultaties door Dr. Sommeling gebeuren in onze praktijk maar de plastisch chirurgische ingrepen vinden in het AZ Alma in Eeklo plaats. Hij is gespecialiseerd in oogcorrecties, neuscorrecties en borstchirurgie. Esthetisch-niet-chirurgische consultaties (hyaluronzuur, botuline toxine, laser, cryolipolyse) en behandelingen in de praktijk worden door Dr. Baeyens uitgevoerd. Bij twijfel over een chirurgische of niet-chirurgische behandeling, zullen beide artsen dit samen met de patiënt bespreken.

Dr. Casper Sommeling

Dr. Katrien Goos

Dr. Katrien Goos is onze jongste arts en studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Zij helpt ons een jaar lang als vrije assistente of poortwachtarts. Daarna zal zij zich verder specialiseren als dermatoloog. Dr. Goos is gedreven en leergierig en samen met dr. Baeyens bekijkt ze dringende zaken, neemt biopten en verricht kleine ingrepen.

Emilie helpt bij de consultaties en behandelingen. Zij start consultaties op en werkt deze samen met dr. Baeyens af. Ook voert zij bloedafnames, lokale verdovingen, kleine ingrepen en laserbehandelingen uit. Hiervoor werkte Emilie als verpleegkundige op de afdeling intensieve zorgen van AZ Sint-Lucas in Gent en was ze werkzaam als thuisverpleegkundige. Emilie zal ook uw vragen beantwoorden aan de telefoon.

Verpleegkundige Emilie Coussens

Verpleegkundige Kay Caspeele

Kay Caspeele is de verpleegkundige van dr. Cuelenaere. Zij spelen op elkaar in en bouwden samen reeds veel ervaring op. Met veel precisie en discretie verzorgt Kay haar patiënten met peelings, gelaatsverzorgingen voor acne en lasers.

Kay Caspeele is de verpleegkundige van dr. Cuelenaere. Zij spelen op elkaar in en bouwden samen reeds veel ervaring op. Met veel precisie en discretie verzorgt Kay haar patiënten met peelings, gelaatsverzorgingen voor acne en lasers.

Sylvie heeft 20 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste en is als geen ander thuis in dagelijkse verzorging van de huid. Zij voert peelings, microneedling, acnébehandelingen en samen met Dr Baeyens en onze verpleegkundige, laserbehandelingen uit. Sylvie is uiterst toegewijd en discreet en zal met zorg uw behandeling uitvoeren.

Schoonheidsspecialiste Sylvie Serbruyns

Administratief assistente Ellen Dobbelaere

Ellen verzorgt ons telefonisch en fysiek onthaal en beantwoordt het merendeel van de binnenkomende e-mails. Met haar jarenlange ervaring in de medische sector ondersteunt Ellen op een gedreven manier de consultaties en assisteert zij soms ook bij bepaalde ingrepen.