Hebt u spijt van een tatoeage en wilt u deze graag laten verwijderen? Bij Huid Merendree kan u uw tattoo veilig en vlot laten verwijderen via de meest recente lasertechnologie.
Tattoo verwijderen
Weglaseren tattoo
Voor het verwijderen van tatoeages gebruiken we de Pico laser. Met deze laser kunnen we heel selectief een deel van de huid behandelen. Groot voordeel van deze laser is dat de extreem korte lichtpulsen geen littekens achterlaat bij het verwijderen van tattoos.
Werking van de picolaser
De laser werkt net als alle andere lasers door middel van lichtpulsen. Traditionele lasers kunnen lichtpulsen met de snelheid van een nanoseconde produceren. De Pico laser doet dit in slechts een picoseconde, dus 1000 keer sneller dan een nanoseconde. De inktdeeltjes in uw huid worden door de krachtige impulsen en hoge energie direct verpulverd. De minuscule deeltjes die achterblijven worden vervolgens vlot door het lichaam afgevoerd. De laser richt zich enkel op het pigment van de tattoo zodat de huid errond niet beschadigd wordt.
Kosten tattoo verwijderen
De kostprijs om een tatoeage te verwijderen wordt bepaald door verschillende factoren. Meestal kan u in zes tot acht behandelingen de tatoeages helemaal laten verwijderen. Het aantal behandelingen hangt o.a. af van de grootte van de tatoeage, de kleur van de tatoeage, hoe diep de inkt in de huid zit en hoelang u de tatoeage al heeft.
Resultaten
Dankzij deze laser is er een grote kans dat uw tatoeage helemaal verwijderd kan worden. Soms kan er wel een witte waas zichtbaar blijven. Tijdens de consultatie zal de dermatoloog u alle informatie verschaffen over het resultaat dat u kan verwachten.
Verloop van de behandeling
Voorbereiding
De behandeling wordt voorafgegaan door een consultatie bij de dermatoloog. Zij zal u uitleggen hoe de behandeling precies verloopt, het te verwachten resultaat en een inschatting geven van het aantal behandelingen die nodig zijn om uw tattoo te verwijderen.
Het verwijderen
Tijdens het weglaseren zal de dermatoloog met de pico laser lichtimpulsen op de tattoo afvuren. Dit wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, maar eerder als een elastiekje dat op de huid wordt afgeschoten. Indien u dit wenst kan uw huid enigszins verdoofd of verkoeld worden tijdens de behandeling. Op het einde van de behandeling wordt ook een verzachtende crème aangebracht. De duurtijd van een behandeling wordt o.a. bepaald door de grootte van de tattoo. Reken voor een kleine tatoeage op circa vijf minuten behandeltijd. Een behandeling kan niet langer duren dan een uur. Als de tatoeage te groot is voor één behandeling dan zal deze over 2 sessies gespreid worden.
Nabehandeling
Na een behandeling moet de tattoo of de huid waar de tattoo zich bevond van de zon afgeschermd worden. Ook saunabezoek of zwemmen zijn te mijden. Het kan zijn dat de behandelde huid tijdelijk rood en/of gezwollen is, jeuk of een branderig gevoel veroorzaakt of in uitzonderlijk geval dat er blaren ontstaan. Niet krabben is de boodschap, de irritaties zullen na een paar dagen vanzelf verdwijnen. Door de huid te koelen of een verzachtende crème kan u deze tijdelijke effecten ook verzachten. Een tweede behandeling kan na acht weken plaatsvinden.