Huidverslapping

Huidverslapping wordt veroorzaakt door tal van factoren (leeftijd, erfelijkheid, huidtype, zonblootstelling, nicotine, alcohol, medicatie…) en kan ook op verschillende manieren behandeld worden.

De vraag is wat u daar zelf aan wenst te doen en daar adviseren wij u graag in.

Wij zullen u sowieso op de meest naturelle en gezonde manier helpen en dit steeds vanuit een dermatologisch standpunt (en niet louter als ‘esthetisch arts’) en vooral ook voortgaand op uw noden en verwachtingen.

Peelings

Met fruitzuur en retinol peelings kan u een mooie glow van de huid bekomen, deze zijn goed te verdragen en geven weinig last nadien. Een dergelijke behandeling duurt 15 minuten en kan u als ‘lunchtime treatment’ gebruiken. Ook goed te combineren met Laser Genesis.

Fruitzuur Peeling
€75
Retinol Peeling
€85

Hyaluronzuur

Indien het de zone rond de mond en de wangen betreft wordt al eerder met een hyaluronzuurfiller gewerkt. Hyaluronzuur kan aanzien worden als een vochtaantrekkende gel die in de huid geleidelijk aan verdwijnt na enkele maanden, maar het vocht blijft langer zitten. Het effect duur meestal een 12-tal maand of langer. Het betreft injecties die lokaal in de rimpel worden gespoten met onmiddellijke vervaging van de plooi. Soms treden tijdelijk wat blauwe plekken op of wat zwelling van de geïnjecteerde zone. Soms wordt waaiersgewijs een zone (vb de wangen om de fijne verticale rimpels van de wangen te gaan hydrateren) onderhuids behandeld met hyaluronzuur via een stompe fijne canule. De behandeling wordt meestal goed verdragen, eventueel kan een verdovende zalf vooraf aangebracht worden. Alle voor en nadelen van deze behandeling worden uitvoerig uitgelegd tijdens de eerste consultatie.

Hyaluronzuur Injectie
€350/ml

Calcium hydroxylapathiet of Radiesse

Radiesse is een merknaam voor een type dermaal vulmiddel dat wordt gebruikt om rimpels en lijnen in het gezicht te verminderen. Het belangrijkste actieve ingrediënt in Radiesse is calciumhydroxylapatiet, wat een natuurlijk bestanddeel is van bot en tanden. Radiesse geeft vooral collageenstimulatie die verderzet nadat het product afgebroken is in de huid. Radiesse geeft geen tot weinig volumevermeerdering, wel versteviging. Of dit het ideale middel is voor u, alsook alle mogelijke bijwerkingen wordt sowieso eerst uitvoerig besproken tijdens een consultatie.

Calciumhydroxyapathiet behandeling (‘Radiesse’)
€375/1.5ml

Spierontspanners of Botox

Spierontspanners zorgen voor een tijdelijke verlamming van een overdreven rimpelijn. Ze zijn zeer doeltreffend en geven mooie resultaten. Te vaak wordt dit negatief verbonden met overdreven en artificiële correcties in de filmwereld. Het effect houdt zo’n 4-tal maanden, maar bijvoorbeeld een fronsmimiek kan zeker langer wegblijven gezien die op deze manier afgeleerd kan worden.

1 zone (vb frons of voorhoofd of kraaiepootjes)
€150
2 zones tegelijk behandeld
€250
3 zones tegelijk behandeld
€300

Vampire lift of PRP

‘Vampire lift’ of PRP is een behandeling met Plaatjes Rijk Plasma (PRP), waarbij met het eigen bloed een huidverjongende behandeling wordt uitgevoerd. De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat u wordt behandeld met eigen bloed, is de kans op infecties zeer klein. Daarnaast vinden veel patiënten het fijn dat er geen chemische (ook al zijn het bij ons steeds extreem gezuiverde) stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar hun eigen bloed. 3x te herhalen, 1x per maand.

PRP gecombineerd met een ablatieve behandeling
+€100
Dit geeft een extra anti-ageing effect en laat de huid sneller genezen
PRP gecombineerd met microneedling (gelaat)
€250 (indien hierbij ook een canule wordt gebruikt voor verbetering van de traangoot: €350)
Behandeling best 2 a 3x te herhalen

Niet-ablatieve lasers

(=lasers die de opperhuid niet beschadigen)

Laser Genesis (1064nm, nd Yag)

Door opwarming wordt het collageen gestimuleerd, dit is een vrij ontspannen behandeling, met geen ‘downtime’. Kan zomer en winter gebeuren, best een 3 of 4x om de 3 weken, en dan af en toe onderhouden. Deze behandeling zorgt voor een versteviging van de huid op een zachte manier, grovere poriën worden omhoog geduwd, de tint egaliseert. Deze behandeling wordt ook vaak gecombineerd met peelings.

Genesis behandeling gelaat
€175
(geen downtime, best 4x te doen om de maand)

Laser Limelight (535 nm)

Limelight wordt vooral uitgevoerd voor pigmentatie en couperose (roodheid), en zal tegelijk de huid egaliseren door fijne lijntjes te verbeteren. U zal enkele dagen wat plekjes hebben, mogelijks licht gezwollen zijn. Mooi resultaat te zien na een 14tal dagen, tot 6 weken lang zal verbetering optreden. Best de twee weken nadien geen zonblootstelling en op het moment van de behandeling heeft u best een niet-gebruinde huid.

Couperose neus, centraal deel wangen en topje kin
€175
wordt vaak gecombineerd met Laser Genesis
Limelight ganse gelaat (rozige huid gelaat en pigmentvlekken)
€375
wordt vaak gecombineerd met Laser Genesis

Laser PicoPLus (verschillende golflengtes, Pico seconden)

Deze uiterst krachtige laser beschikt over vier golflengten: 532 nm, 595 nm, 660 nm en 1064 nm. Dankzij deze verscheidenheid aan golflengten is het mogelijk om zelfs de moeilijkste gevallen te behandelen. Hiermee wordt zeer diepgaande huidverjonging bekomen, alsook diepe pigmentaties behandeld, maar ook tattoos en melasma kunnen hiermee behandeld worden. Alle opties worden tijdens een consultatie besproken.

Ganse gelaat eerste behandeling
€550
Tweede Pico behandeling (binnen de 2 maand) met dieper effect op rimpeltjes en pigmentaties
€450

Ablatieve lasers

(Fractionele) Co2 laser

Dit gekende pricipe van gefractioneerde resurfacing is vooral geschikt voor fijne lijntjes onder de ogen of thv de bovenlip. Ook een totale gelaats resurfacing wordt hiermee uitgevoerd. Hier wordt de huid een stukje ‘verdampt’ waardoor die zal verstrakken en door de warmte zal ook hier de volgende maanden collageen aangroeien. Na deze behandeling ondervindt u ook enkele dagen downtime (7 dagen)

Fractionele Co2 laser Ganse gelaat
€750
Fractionele Co2 laser acne zones
€250 a €400 per keer
afhankelijk van uitgebreidheid
Fractionele Co2 laser fijne rimpeltjes onder beide ogen of bovenlip
€250
3tal keer te doen om de maand
Fractionele Co2 laser diepere rimpels onderste deel gelaat
€400 per keer

Fractionele computer-gestuurde radiofrequentie

LUTRONIC GENIUS® is een fractionele computer-gestuurde radiofrequentie-behandeling die (gebruikmakend van diepe needling, coagulatie en hemostasis) met intelligente radiofrequentie de huid zal verstrakken, de elasticiteit en rimpels zal verminderen alsook de huidtextuur zichtbaar zal verbeteren.

Het herstel is snel, en u kunt uw dagelijkse activiteiten de dag na de behandeling hervatten mits wat getinte cremes (1 a 2 dagen roodheid). De resultaten zijn blijvend, maar huidveroudering zal zich blijven voortzetten

Genius gelaat of hals
€550
Genius gelaat of hals 3x (1x/maand)
€1500
€550/550/400 = €1500 voor 3 behandelingen
Genius gelaat en hals samen
€1000
Genius gelaat en hals samen 3x (1x/maand)
€2500