Huidveroudering

In deze praktijk kan u terecht voor huidverjonging via laser. Een laserbehandeling zal uw huid verjongen, uw huidconditie verbeteren of onderhouden. Dit vooral door uw eigen fibroblasten (collageen) opnieuw te doen werken, waardoor defecten in de huid (door rimpels, littekens van acne, grove poriën, striemen, …) geleidelijk verbeteren en gladder maken. Het betreft dus een zeer naturelle behandeling en kan zowel voor gelaat, hals, decolleté, handen … worden toegepast.

Welke laser ideaal voor u is zal tijdens de eerste consultatie besproken worden. Er zijn verschillende lasermogelijkheden waarbij telkens een andere laag van de huid wordt aangepakt. Ideaal is dus een laserbehandeling voor huidverjonging als een kuur te bekijken die je in totaal een 3 (soms 4) tal keer ondergaat, om de maand of om 6 weken waarbij telkens gekeken wordt welke zone en laag van de huid op dat ogenblik best wordt beïnvloed met de laser. Ook wordt telkens vooraf besproken hoe uw privésituatie is in de week volgend op de consultatie en behandeling.  Bent u actief, dagelijks in contact de mensen, kan u zich enkele dagen ‘schuil houden’, of is alleen in het weekend 2 dagen lichte roodheid de enige optie …? Dat wordt allemaal besproken en een behandelingsplan zal worden opgesteld.

Een laserbehandeling is duurder dan inspuitingen, maar geeft wel iets meer naturel effect, gezien het uw eigen lichaam doet werken om de huid te verstrakken d.m.v. collageen stimulatie. Laser kan perfect naast of samen met inspuitingen met hyaluronzuur gecombineerd worden.

  • U zou een laserbehandeling kunnen zien als een manier om de kwaliteit van de huid te verbeteren, uw tint te verbeteren, uw huid te verstevigen… dus eerder om de basis aanpakken.
  • Hyaluronzuur injecties zorgen er dan weer voor dat volume hersteld wordt waar verlies is (bijv. jukbeenderen, contouren, lippen) door veroudering.
  • Botuline toxine (‘botox’) zorgt dan weer voor spierontspanning wat heel efficiënt is wanneer negatieve spieren ons gelaat verstrengen (frons, voorhoofdslijnen, sons mondhoeken, fijne lijntjes bovenlip)

Alle drie de technieken kunnen gecombineerd gebruikt worden.