Anti-ageing

Crèmes, spierontspanners, Fillers...

Rimpels, littekens van acné, grove poriën verfijnen, verzakkingen van de kaaklijn corrigeren… 

Uw huidconditie verbeteren begint bij de zon te vermijden en roken te vermijden.

Dagcrèmes met zonnefilters en aangepaste nachtcrèmes zijn een eerste stap in de behandeling.

Alle verdere behandelingen worden op maat van de patiënt eerst grondig besproken, en alles hangt af van de noden en wensen van de patiënt.

Er kan behandeld worden met hyaluronzuur fillers, botuline toxine, laser...     

Er wordt  bekeken wat u stoort en of u een mimieksrimpel heeft die met een fijne en beperkte Botox injectie kan verholpen worden. Botuline toxine is een zeer doeltreffend en fijn product dat mooie resultaten geeft door een tijdelijke verlamming van een overdreven rimpel. Te vaak wordt dit negatief verbonden met overdreven en artificiële correcties in de filmwereld. Het effect van Botox houdt zo'n 4tal maand, maar vb een fronsmimiek kan zeker langer wegblijven gezien die op deze manier afgeleerd kan worden.

Indien het de zone rond de mond en de wangen betreft wordt al eerder met een hyaluronzuurfiller gewerkt. Hyaluronzuur kan aanzien worden als een vochtaantrekkende gel die in de huid geleidelijk aan verdwijnt na enkele maanden, maar het vocht blijft langer zitten. Het effect duur meestal een 12tal maand of langer. In de praktijk wordt meestal gewerkt met Juvederm en Restylane. Het betreft injecties die lokaal in de rimpel worden gespoten met onmiddellijke vervaging van de plooi. Soms treden tijdelijk wat blauwe plekken op of wat zwelling van de geïnjecteerde zone. Soms wordt waaiersgewijs een zone (vb de wangen om de fijne vertikale rimpels van de wangen te gaan hydrateren) onderhuids behandeld met hyaluronzuur via een stompe fijne canule. De behandeling wordt meestal goed verdragen, eventueel kan een verdovende zalf op voorhand aangebracht worden.